Poptávka

Kdy si plastová okna zaslouží výměnu

Kdy si plastová okna zaslouží výměnu

Okna nejsou navždy. Ani ta plastová. Pokud jsou starší, trpí často množstvím neduhů. Při stavebních úpravách se proto vyplatí zvážit i investici do nových úspornějších a kvalitnějších plastových oken. Proč se vyplatí?

I plastová okna je potřeba po čase vyměnit. K jejich běžnému opotřebení se navíc často přidává ještě nedostatečná údržba. Po 10 letech se tak může objevit řada problémů – okna jdou špatně otevírat, netěsní nebo kolem nich zatéká.

 

Někdy sice okna vypadají v pořádku, přesto je dobré vzít v potaz, že technologie výroby oken se rychle mění. Tepelně-izolační i konstrukční vlastnosti dnešních plastových oken jsou tak o mnoho lepší než třeba před deseti lety.

Proto pokud provádíte větší stavební úpravy v domě či bytě, kde jsou plastová okna starší než zhruba deset let, doporučujeme zvážit jejich výměnu.
Roman Vorlíček

Proč se výměna plastových oken vyplatí

1.

Lepší izolace

Starší plastová okna mají obecně horší tepelně-izolační vlastností kvůli jiné technologii a normám v čase výroby. Moderní okna nabízejí mnohem lepší možnosti izolace okenního rámu.

2.

Vyšší kvalita a bezpečnost

Opotřebováním kování dochází ke zhoršené funkčnosti oken a snížení jejich bezpečnosti. Současná okna navíc mají lepší konstrukční odolnosti a díky inovacím výrobních postupů jsou bezpečnější.

3.

Kvalitnější montáž bez zatékání a plísní

U každého okna se  časem projevují nedostatečnosti montáže, dochází k zatékání a vzniku plísní. Současné technologie montáže umožňují těmto jevům předcházet.

Vyřešte okna u Vorlíčka

Vyrábíme vysoce kvalitní, inovativní okna všech typů. Zapojte nás do vašeho projektu.

Zkušenosti od roku 1997
97%spokojených zákazníků

Kvalitní plastová okna s výborným poměrem cena/výkon

Okna Premium jsou díky dobrým izolačním vlastnostem vhodná pro širokou škálu projektů.