Poptávka

Okna do pasivního a nízkoenergetického domu

Mějte jistotu, že okna splní náročná kritéria pro pasivní a nízkoenergetické domy

Volba oken pro pasivní (PD) a nízkoenergetické domy (NED) vyžaduje maximální péči. Jedna věc jsou totiž parametry samotného okna, stejně důležité jsou ale i normy pro celý dům, na jejichž dodržení má typ oken zásadní vliv.

Při výběru oken nestačí zohlednit jen součinitel prostupu tepla

1.

Legislativa vyžaduje pro okna v pasivních a NED domech jediný parametr – aby jejich součinitel prostupu tepla (Uw) byl mezi hodnotami 0,6 a 0,8.

2.

Pro to, aby byl dům uznán za pasivní či nízkoenergetický, musí ale dále splňovat některá kritéria daná státní normou (EN 14 351-1+A1).

3.

Ve vztahu k oknům je zásadní hlavně průvzdušnost, která určuje míru pronikání tepla či chladu fasádou. A na tu má vliv více faktorů než jen prostup tepla oknem.

Jinými slovy: Stává se (a známe takové případy), že okna sice mají odpovídající parametr prostupu tepla, dům jako celek ale normu pro pasivní nebo nízkoenergetické domy nesplňuje.
Roman Vorlíček doporučeje

Chcete mít jistotu? Doporučujeme, aby okna splňovala další kritéria

Na celkovou funkčnost oken má vliv řada věcí a technických detailů, kterým člověk na první pohled nevěnuje pozornost. V případě pasivního a nízkoenergetického domu ale doporučujeme se zaměřit i na ně.

Vyřešte okna pro pasivní či nízkoenergetický dům u Vorlíčka

Vyrábíme vysoce kvalitní, skvěle izolovaná a úsporná okna vhodná pro PD i NED. Za roky zkušeností jsme navíc dokonale vyladili postup montáže, tak aby vše opravdu těsnilo.

Zkušenosti od roku 1997
97%spokojených zákazníků

Nejlepší volba pro váš projekt

Okna Premium Plus mají zesílenou konstrukci a vynikající izolační vlastnosti, díky nimž dostojí náročným požadavkům na pasivní či nízkoenergetické domy.